Ny blogg, massa mat:-)
Så var det dax för en riktig matblogg och inte den tränings och reseblogg min förra utvecklades till! Här är planen att det ska dyka upp massa trevliga och goda recept, så börjar direkt med morgonens kökshändelser.
Måste då även poängtera att det inte bara kommer vara recept där man behöver verktyg som ingen har... Men, eftersom jag fick ett rånjärn i 25-årspresent så var jag ju tvungen att prova!
Vaniljrån:
1,5 dl smält smör
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
3 dl vatten + ev lite mer
Blanda samtliga ingredienser till en jämn smet. Värm ditt rånjärn (ni vet, det där järnet som har en självklar plats i alla kök) och smörj med smör. Häll ca en msk smet i järnet och pressa ihop. Grädda ungefär 30 sekunder tills rånet är klart. Forma till en skål över ett glas eller rulla ihop rånet.
Vi passade på att provsmaka en ny frukt till rånet, tamarillo. Denna frukt luktar som svartvinbär, ser ur som ett övervuxet körsbär utanpå och som en tomat med svarta kärnor inuti. Med risk för en allergisk reaktion ( enl Wikipedia om ni e nyfikna på denna) satte vi i oss denna 40kronorsfrukt och den var faktiskt riktigt god ( inte värd 40 kronor, men ändå)
Så, leta fram ert rånjärn och sätt igång, helt klart värt lite jobb!