Vegetarisk lasagne med röda linser!

Att lasagne ska vara en pasta med köttfärsås har varit min bestämda åsikt länge, det är ju sååå gott! Men har på senare tid funderat på att ha en dag (eller en middag iaf) i veckan som är vegetarisk. Så nämnde en kollega häromdagen att han gjort en lasagne med fetaost och röda linser! Sagt och gjort, denna måste provas, klart i klass med köttfärslasagne!

6 port

Tomatsås;
2 msk olja
2 finhackade gula lökar
1 finklippt chili ( mycket lättare att klippa än hacka)
1 liter passerade tomater
2 dl vatten + ev mer att späda med
2,5 dl röda linser ( torkade)
Salt
2 msk torkad oregano

Bechamelsås;
2 msk margarin
2 msk mjöl
7 dl laktosfri mjölk (vanlig mjölk går självklart lika bra)
150 g smulad fetaost
1 tsk riven muskot

Lasagneplattor
1 zucchini skivad i mycket tunna skivor med potatisskalare

1. Hetta upp olja i en kastrull och häll i lök och chili. Bryn i ca 5 minuter. Häll i övriga ingredienser till tomatsåsen och låt koka ca 40 minuter eller tills linserna börjar koka sönder.
2. Gör under tiden bechamelsåsen. Smält margarinet, häll i mjölet och låt detta puttra någon minut. Späd sedan med mjölk allteftersom. Såsen ska vara något tjock. Låt koka ca 5 minuter och smula därefter ner fetaosten. Krydda med muskot.
3. Varva tomatsås, bechamelsås, lasagneplattor och zucchini i en ugnsfast form. Understa lagret ska vara tomatsås och översta bechamelsås. Toppa med vällagrad ost. Grädda i ugnen tills lasagneplattorna är klara, ca 15 minuter!
Ät och njut!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0