Jordgubb- och rabarberpaj!

Så otroligt gott. Perfekt blandning mellan syrlig och söt, men det är inte nog med det, den är knäckig oxå! Provade för första gången att göra denna blandning med rabarber och jordgubb i pajform. Säger bara; värt att testa!

6 medelstora stjälkar rabarber
300 g färska jordgubbar

100 g smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
2 dl kellogs special
Ev någon matsked vatten

Skölj och skala rabarbern. Dela stjälkarna i små bitar och lägg i botten på en ugnssäker form. Skölj jordgubbarna och dela dessa i mindre bitar och lägg i formen tillsammans med rabarbern.

Gör smuldegen genom att blanda ihop samtliga ingredienser. Om det enbart är småsmulor kan du ha i lite vatten, men tanken är att det ska vara en riktig smuldeg så den ska inte gå att få ihop helt. När degen är klar är det bara att strö den över rabarbern och jordgubbarna och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca en halvtimme.

Servera med lättvispad grädde.

Bara att sätta igång! Enkelt är det, och otroligt gott blir det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0