Underbar fisksoppa!
Den här fisksoppan är nästan den enda soppa jag lagar nu förtiden. Den är helt otroligt god med både hetta och mycket smak.
5-6 port
5 potatisar
5 morötter
2 palsternackor
3 gula lökar
1 fänkål
1 färsk chili
Olja att steka i
500 g krossade tomater
1,5 l vatten
2 fiskbuljongtärningar
500 g laxfilé
Gör såhär;
Skala och hacka potatis, morötter, palsternackor, lökar och fänkål i lagom stora bitar, ca 1x1 cm. Finhacka chilin. Bryn grönsakerna i olja tills löken börjar mjukna. Tillsätt krossade tomater och därefter vattnet och buljongtärningarna. Låt småkoka tills grönsakerna är klara, ca 30-40 minuter. Dela laxfilén i ganska stora bitar och låt dem sjuda i grytan i några minuter tills de är genomkokta!
När soppan står och kokar kan du även passa på att göra en jättegod crème fraîche att ha i soppan;
Blanda 2 dl crème fraîche med 2 msk sambal oelek, 3 msk majonnäs, salt, peppar samt saften från en halv citron.
Servera soppan i skålar och klicka i ordentligt med crème fraîche! Ät och njut!