Väldigt nyttiga scones!
Fredagsmorgon och min lediga dag med andra ord. Det måste ju uppmärksammas på nåt sätt så jag bestämde mej för att baka scones till frulle. Så, började med övriga ingredienser och skulle bara ha i mjöl. Detta visade sig vara mindre lätt eftersom jag bara hade ett par deciliter kvar.. Men scones skulle jag ha, så detta blev en betydligt mycket nyttigare variant!
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl vetekli
1 dl grahamsmjöl
1,5 tsk bakpulver
2 msk socker
Blanda alla blöta ingredienser, häll därefter i mjöl och kli blandat med bakpulver och socker. Rör allt till en jämn, ganska lös smet. Dela i 2 delar och forma dessa till två bollar. Lägg på bakplåtspapper och tryck ut bollarna så de blir ca 1,5 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, 175 grader.
Även om det inte blev vetescones så blev det faktiskt riktigt bra. Dessutom höll man sig mätt länge!